Puolilehden loppusanat

Kirjoittamani Puolilehden loppusanat ilmestyvät tänään Facebookissa. Jaan ne tässä.

1/2-lehden loppusanat

Rajataiteen hallitus on päättänyt lakkauttaa paperisen 1/2-lehden ja puolilehti.fi-verkkolehden. Näiden sanojen myötä lehti hiljenee siis sekä paperilla että verkossa.

Puolilehden verkkolehti on ollut erikoinen työmaa: olen saanut lehdestä pelkkää hyvää palautetta koko sen ajan, kun olen lehden hommia tehnyt. Jokin vaikeasti määriteltävä hyväntuulisuus on kulkenut Puolilehden mukana.

Viikoittaisen julkaisutahdin ylläpitäminen osoittautui vapaaehtoisvoimin liian raskaaksi, minkä vuoksi verkkolehden viimeinen puolivuotiskausi on ollut hiljainen ja epävarma. Ihmiset eivät kuitenkaan lehteä hylänneet. Tätä taidemaailmaan liittyvää hyvää on ollut ilo olla mukana kanavoimassa.

Ilo on näkynyt myös juttujen ideoinnissa. Villitkään ideat eivät ole olleet lehdelle ja sen lukijoille liikaa. Kritiikkien lisäksi olen saanut julkaista juttuja laajasti kuvataiteen alueelta, esimerkiksi performanssitaiteesta, sarjakuvista (osa jutuista on ilmestynytkin sarjakuvina) ja kuvataiteilijoista romaanikirjallisuudessa. Puolilehti.fi on myös tuonut julki paljon paikallista taidetoimintaa suuresta osasta Suomea.

Suuri kiitos verkkolehden sisällöistä kuuluukin kirjoittajille. Te olette olleet innokkaita ja monet teistä ovat jaksaneet kirjoittaa lehteen jopa vuosien ajan. Teidän kanssanne on ollut helppo toimia.

Olin 1/2-lehden fani jo kauan ennen kuin minut pyydettiin päätoimittamaan sen verkkolehteä. Olen nauttinut niistä hetkestä, jolloin olen saanut kirjoittaa verkkolehteen sekä huolehtia siitä, että muiden kirjoittajien jutut ovat päässeet esiin. Tunnen edelleen lehteä kohtaan erityistä rakkautta.

En halua lehden puitteissa kokoamani Taideblogilistan katoavan verkosta verkkolehden toiminnan päättyessä. Jatkan sen hoitamista itsenäisesti. Taideblogilista on siirtynyt osoitteeseen taideblogilista.wordpress.com.

Suuri toiveeni sekä lukijoiden että kirjoittajien puolesta on, että myös puolilehti.fi:ssä vuosien mittaan julkaistut jutut löytyvät tulevinakin vuosina luettavaksi verkosta. On ollut hienoa julkaista taidejournalismia, jollaista ei löydy muualta. Jutut ovat elossa ainakin nyt: ole hyvä ja retkeile niiden parissa arkistoissa.


Kiitos, että olet lukenut puolilehti.fi:tä!

Raisa Jäntti
Kirjoittaja on puolilehti.fi:n entinen päätoimittaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: