Simon Patterson: Lohikäärmeen kidassa

Simon Patterson: Lohikäärmeen kidassa

Täytyy tunnustaa, etten ole katsellut yhtäkään Bruce Leen elokuvaa. Olen löytänyt koreografioiduista kamppailukohtauksista intoilevan itseni vasta hiljattain, ja kaikki tällaiset elokuvat ovat minulla vasta edessä.

Mistä myös intoilen: käsitetaiteesta. Tiedän, että jollain tavalla on helppoa kirjoittaa vain tyypin nimi isoin kirjaimin, ja antaa ymmärtää, että se riittää. Simon Pattersonin näyttelyssä on maalauksia, joissa lukee esim. Charles Darwinin nimi, eikä muuta. Se on yksi tapa kuvata ihminen, ihmisen rooli – muotokuva olisi henkilökohtainen, mutta pelkkä nimi on se, mikä meille tuntuu riittävän.

Mutta Bruce Lee! Hän on saanut kokonaisen huoneen!

Huoneessa soi retrotoimintaelokuvamusiikki. Seiniä peittävät peilit ulkoistavat minut itseltäni. Tekee heti mieli vähän potkia ilmaan ja olla cool.

Päällekäyvä punainen, svengaava musiikki, peilit… teos on hauska aikahyppy, osallistava peilisali. Kävelen sitä edestakaisin ja tunnen olevani catwalkilla tai osana jonkinlaista esitystä. Yksinkertaiselta vaikuttava teos tekee minusta itselleni katseen kohteen, antaa minulle roolin. Saan leikkiä hetken, kunnes palaan museon hillittyihin saleihin esittämään hillittyä museovierasta.

Päästä varpaisiin. Simon Pattersonin teoksia, Gustaf (Mänttä) 6.2.2021—9.1.2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: