Nick Ervinck: Edholp

Nick Ervinck: EdholpHämeen linna on loistava ympäristö Nick Ervinckin 3D-tulostetulle taiteelle. Teosten joukkoon on tuotu haarniskoja ja muuta linnan esineistöä, joka solahtaa hienosti yhteen taiteilijan tulevaisuusvisioiden kanssa. Näyttely on kokonaisuutena kiehtova, ällöttävä ja aivan upean värinen.

Monessa teoksessa Ervinck yhdistää orgaanisen ja teknologisen. Hän on luonut kyborgeja, koneen ja ihmisen risteymiä. Esillä on myös erilaisia verisuonia tai aivoja muistuttavia veistoksia, joiden voi kuvitella istuvan saumattomasti kyborgien sisäpuolelle.

Lähes kaikki muu näyttelyssä on tulostemuovia, mutta Edholp on pronssiveistos. Se on massiivinen, umpinainen kallo, josta tulee klaustrofobinen olo. Miltä tuntuisi, jos evoluutio olisi sulkenut meidät aukottoman kallon sisäpuolelle? Mitkä aistit toimivat pienten hengitysreikien kautta?

Linnassa teosta voi verrata karhun kalloon, joka näyttää yllättävän pieneltä. Millainen tulevaisuus tuottaa suuria, tehokkaita, umpikalloisia humanoideja? Olemmeko jo matkalla sinne?

Nick Ervinck – GNI-RI may2021. Hämeen linna 28.5.—28.11.2021.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: