Kaupunkiloma (Näyttely: Annina Laine)

Annina Laine: Hetkiä elämässä. Varikko-galleria (Seinäjoki) 19.5.-10.6.2018.

Koska en nyt halua lähteä rämpimään, onko Varikko-galleria seinäjokilainen, seinäjokelainen vai seinäjokinen, sanon vain, että Seinäjoella on tällainen galleria kuin Varikko. Tällä hetkellä siellä on esillä Annina Laineen maalauksia.

Yläkerran salin lisäksi teoksia on esillä alakerrassa käytävän seinillä, mikä tietysti lisää ripustustilaa, mutta hajottaa katsomiskokemusta. Käytävän punatiiliset seinät ovat kyllä upeat.

Laine on maalannut arkisia hetkiä tulkintani mukaan Italiasta. Niissä pulut lehahtavat kahvilan pöytään tai vanha nainen kävelee kuumalla kadulla kulmiaan kurtistaen. Maalausten estetiikka on hetkistä napattujen valokuvien ohimenevää estetiikkaa.

Parhaimmillaan maalausten taustat vain vihjaavat suurkaupungista kaiken takana. Kun tarkasti maalattu päähenkilö saa taakseen vain ohikulkijoiden hahmot, on helppo nähdä, miten maailma kulkee eri tahdissa eri ihmisille yhtä aikaa. Joku keskittyy varpuseen, toinen kävelee ohi eikä huomaa.

Toisinaan maalaukset tuntuvat osoittelevan vähän liikaakin. Hieno, pieni hetki kadottaa ihmeellisyytensä, kun sitä alleviivataan monta kertaa. Kokonaisuutena näyttely on kuitenkin toimiva, kuin lyhyt kaupunkiloma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: