Vesien äärellä (Näyttelyt: Ida Sokka & Johanna Väisänen)

Ida Sokka -Alkumeri. Johanna Väisänen – ELYTRA. Galleria Rajatila (Hämeenpuisto 10, Tampere) 12.-29.8.2017.

IMG_20170816_163050Ida Sokan Alkumeri on sarja maalauksia kuvitellusta maailmasta. Maailma sellaisena, kuin sen tunnemme, on niissä vasta muotoutumassa.

Vaikka maailmaa ei maalauksissa vielä ole, silmä etsii sitä. Helpointa on tarttua muotoihin, jotka muituttavat maisemaa tai jopa kasveja. Punainen sade lankeaa mustista pilvistä vihreään mereen.

Ei-esittävämmät teokset jäävät etäisiksi. En tiedä, mitä osaa alkumerestä katson, kun katson vaaleanpunertavana vellovaa maalia tummalla pohjalla. Kaipaan teoksiin jotakin kiinnekohtaa.

Alakerran pimeydessä liikkuu jokimaisema. Johanna Väisäsen videoinstallaatio luo kaleidoskooppimaisia kuvia, kun joenrannan puut peilautuvat toisistaan. Yhden videoseinän alla on vettä, josta kuvat kertautuvat vielä yhdenlaisena toisintona.

Maiseman hidas liike on rauhoittavaa (kuin istuisin veneessä). Rentoudun niin paljon, että melkein alan syödä eväitä repustani, mutta havahdun. Olen taidegalleriassa, ehkä syöminen ei ole ihan hyvä idea.

Pidän teoksen välillä lähes epäluonnollisista vihreistä ja puiden oransseista. Ihaninta on se, että ne ovat toisinaan totta.

IMG_20170816_163120

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: