Aineettomuutta ja kauniita esineitä (Hiekan taidemuseo)

Hiekan taidemuseo (Pirkankatu 6, Tampere)

Avoinna ti – to 15 – 18, su 12 – 15.

Hei,

kävin tällä viikolla näyttelyssä, josta en ymmärtänyt juuri mitään. Ehkä olisi auttanut, jos en olisi ollut Hiekan taidemuseossa juuri kamarimusiikkikonsertin aikaan, jolloin olisin voinut katsella näyttelyyn liittyvän videon. En tiedä; en ehkä ole käsitteellisin ihminen maailmassa, ja tuntuu siltä, että tässä olisi tarvittu äärimmäistä käsitteellisyyttä.

Joka tapauksessa Yves Klein ja 160 g kultaa -näyttelyssä on esillä Pierre Descarguesin valokuvia taiteilija Yves Kleinin Aineettoman kuvallisen herkkyyden vyöhykkeen luovutusseremoniasta (10.2.1962). Niissä Klein heittää kultapaloja Seineen. Näyttelystä voi lukea lisää museon sivuilta.

Muuten museo oli helpommin lähetyttävä. Esillä on hämmästyttävää esineistöä, sellaista jota yleensä näkee vain Hercule Poirot -elokuvissa. Muumion käsi! Hopeapokaaleja! Kultakauden taidetta! Huonekaluja niin täynnä koristekaiverruksia, että niiden alle tekee mieli ryömiä katselemaan lisää.

Kaupungin keskustassa museon ajattomuus korostuu. Tuntuu siltä, että huoneet ovat olleet muuttumattomina vuosikymmeniä, ja kaupunki on kasvanut niiden ympärille. Ikkunasta näkee bussipysäkin.

(Museossa ei saa valokuvata, joten ohjaan kuvannälkäiset taas museon sivuille.)

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: