Kuvan ja tekstin ja kuvan yhteys (Näyttelyt: Ramón; Kurki)

Yläkerta: Margarita Rosselló Ramón– Pinta.
Alakerta: Maija Kurki — Studies on Flesh.

Galleria Rajatilassa (Hämeenpuisto 10, Tampere) 29.8.2015—15.9.2015.

KurkiJouduin ilmeisesti jonkin näyttelyvieraan videoblogiin ihan vain astumalla sisään galleria Rajatilaan. En tajunnut että hän kuvasi sellaista ennen kuin hän lopetti kuvaamisen ja sanoi: ”nähdään seuraavassa videossa”. No mutta, sellainen on nykyaika, että ihan vain astumalla ulos kotoa hyväksyy maailman käyttäjäehdot, mikään ei ole omaa eikä yksityistä…

… ai niin, ne näyttelyt. Alakerrassa Maija Kurjen näyttelyssä on kolmiulotteisia valokuvia, ja ihan ensimmäistä kertaa kohtasin sellaisen puna-viher-lasiratkaisun, joka sopi silmälasipäisellekin katsojalle. Pääsin siis osalliseksi tästä taidemuodosta ilman että se on liian epämukavaa/hankalaa/mahdotonta. Hienoa.

Kuvista toimivimpia ovat vuoristot ja peikonlehti, niissä ulotteisuudet tuevat vahvimmin esiin. Noin muuten kolmiulotteisuus vei vähän huomioni, enkä saanut kokonaisuudesta selvää käsitystä. Hienoja kuvia ja toimivat lasit. Ramon

Yläkerrassa Margarita Rosselló Ramónin näyttely Pinta yhdistää vaatteita, kuvia ja kirjoitusta. On kuin pääsisi kurkistamaan vaatteiden menneisyyten, haaveisiin ja kiellettyihinkin ajatuksiin vaatteiden käyttäjien/katsojien mielessä. Tehokkaimpia ovat yllätykset, kuten miesten ryhmäkuva alushameessa ja jonkinlaisia pohjapiirroksia naisen kasvoille yhdistävät kirjonnat. Yllätyksettömät korsettiin kirjaillut kysymykset ihannemitoista eivät niin sykähdytä.

Kangas, vaatteet ja kirjonta ovat mukavia taiteen materiaaleja, mutta samalla vaatteisiin kätkeytyy paljon sellaista, mitä arjessa ei tule ajatelleeksi. Kuten nyt vaikka se, että kaikilla ei ole varaa uusiin vaatteisiin tai se, miten me teemme toisistamme arvioita pelkästään pukeutumisen perusteella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: