Kunnia katsella (Näyttelyt: Jääskeläinen; Ripatti)

Anssi Jääskeläinen: Arvokkuus; Simo Ripatti: Varasto. Taidekeskus Mältinranta (Kuninkaankatu 2, Tampere) 15.11. – 2.12.2014.

SAM_1999Anssi Jääskeläinen! Kuinka kuvailisin piirustustesi aiheuttamia tunteita? Yllätyin, kiinnostuin, analysoin, ihastelin, vähän inhosinkin paikoin. Mutta se aitous, jolla annat ihmistesi olla keitä ovat, se on ihanaa. Sitä kohtaan mielelläni.

Ja piirtämisen taito; miten se on meissä joissakin kuin kyky hengittää (en kiistä harjoituksen merkitystä, mutta tiedäthän, että osa meistä ei osaa piirtää edes tikku-ukkoa). En voi puhua käden ja silmän yhteydestä, tässä on yhteys käden ja sisäisen maailman välillä. Sellaisia olentoja, ihania sekasikiöitä (jos sitä sanaa voi koskaan käyttää positiivisesti, käytän sitä tässä).  Rohkeita, osittain vähän väkivaltaisia ruumiita.

Ja se kyky, jolla liität asioita yhteen, visuaaliset assosiaatiot. Rakastuin tähän Orjuus (seitsemän näkymätöntä vauriota) -teokseen. Ja siihen, että joku käyttää sanaa ’vaurio’ ihmisen yhteydessä. Loistavaa.

SAM_2007

Simo Ripatin Varastossa olisin halunnut käydä jonkun seurassa. Koska olin yksin, en saanut kunnia katsella, miten ihminen kävelee huoneeseen ja muuttuu ikivanhaksi, utuiseksi kuvaksi kamerakojeessa.

En tunnistanut kaikkea, mitä näin, mutta tunnistin tunteen kaiken takana. Halun ymmärtää jotakin, joka oli, josta juuri ja juuri saa kiinni (ainakin joskus).

Varasto. Taide. Galleria. Ihminen.

SAM_2004

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: