Just horrible

Jaakko Tarkka: Kitchenworld. Galleria Rajatila (Hämeenpuisto 10, Tampere) 5.4.-22.4.2014.

TarkkaSain couchsurfing-vieraita, ja koska en koskaan tee mitään muuta kuin juon teetä ja katselen taidetta, heidän kohtalokseen tuli käydä kanssani parissa galleriassa (no, täytyy sanoa, että he olivat ihan vapaaehtoisia seuralaisia). Vein heidät Rajatilaan katsomatta etukäteen, mitä siellä on esillä. Ihan mahtavaa!

Me nauroimme katketaksemme, toistelimme ”oh, this is just horrible”, ja jossain niillä main tutustuimme toisiimme.

Jaakko Tarkan kummallinen maailma on makaaberi, kuvottava, naurettava ja kauhea (sillä tavalla, että kauhu = pelko + inho). Ihan ensimmäiseksi eteemme vyörytettiin joutsenia, jotka näyttivät käyneen läpi Kärpänen-elokuvan kuvottavuusmuodonmuutoksen. Räpylöiden tilalla vispilöitä! Kaulan sijasta jatkojohtoa! Uuh, ihan hirveää (ja ihan hirveän koomista. tiedättehän sellaiset tyypit, joilla on (metaforisella tasolla) jalkojen sijasta vispilät?).

Maalausten (tai siis valkoiselle alustalle kirjoitettujen viestien) epämääräisyys tuo mieleen lapsena autossa kirjoitetun tekstin. Rivit valuvat, kirjaimet väkäröityvät joka suuntaan.

Alakerran pimeydessä oli sellaista ihanaa kuin kahvikuppiin kuollut hiiri ja todella kauniita, mustia vedoksia, joissa jostain kulmasta näkyi valkoisia kukkia.

Niin, kukat: kaikkialla. Miten taiteilija on säästänyt voikukkien hahtuvapalloja loppukesältä? Niitä näytti kasvavan gallerian lattialistojen välistäkin.

Jostain syystä tuntuu, että näyttely jäi vieraiden mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: