Näännytystaistelu (Näyttely: Tehonrakentajat)

Tehonrakentajat — Tehonrakentajat. Galleria Rajatila (Hämeenpuisto 10, Tampere) 4.1–21.1.2014.

Tehonrakentajat1Onneksi päätin galleriakierrokseni Rajatilaan enkä aloittanut sieltä! Tehonrakentajien näyttelyn jälkeen poistuin galleriasta uupuneena. Ai että kotiin ja tekemään ruokaa? Ei tule onnistumaan.

Tehonrakentajat toistavat sanoilla ja kuvilla tehopuhetta, jota pursuaa muutenkin joka tuutista. Ihmiset saavat potkuja tehokkuuden nimissä. Lasten leikkikentät puretaan tehokkuuden nimissä. Tehokkain on aina paras!

Vihaan tehokkuutta. Olen tällainen jospa ensin meditoin 45 minuuttia ja sitten haudutan pu-erh-teetä ja katselen ikkunasta haapaa, jonka oksilla on 200 naakkaa, ja vasta sitten avaan tietokoneen ja kännykän -ihminen. Tehokkuus ei ole kirkkaankeltaista, välkkyvää ja räikeää. Tehokkuus on sitä, että löytää avaimet itseensä ja omiin toimintatapoihinsa. Miten saan itsestäni irti sen, mitä haluan saada? En ainakaan juoksemalla päättömästi paikasta toiseen.Tehonrakentajat2

Tämähän se viesti Tehonrakentajien teostenkin taustalla on. Kun näyttelyssä häiriintyy ja nääntyy kaikesta siitä, mikä yrittää viedä huomion, tajuaa, että hiljaisuus on tehokkaampaa kuin jatkuva räime.

Alakerrassa on ihana puhaltava kone. Sen hengitys tuntuu kämmenessä kylmältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: