TAMK lakkauttaa kuvataiteilijakoulutuksen

leikkausNäin näyttää ansiokkaasta vastarinnasta huolimatta käyvän: ”Kulttuurialalla TAMK profiloituu media-alan toimijana, ja koulutus keskittyy musiikkia lukuun ottamatta Mediapolis-kampukselle. Kuvataitelijan tutkinnosta luovutaan, ja taiteen opetusta sisällytetään media-alan koulutukseen. Musiikin koulutuksessa painotus on klassisessa sekä draama- ja teatterimusiikissa.” (Lähde: TAMK hakee toimilupaa profiiliaan vahvistaen.)

On jännittävää/kuvottavaa seurata, miten rahalla perustellaan nykyään kaikki. Mikä tahansa väite voidaan kumota rahalla. Se tuottaisi hyvinvointia ja elämänhalua tuhansille ihmislle! Mutta se maksaa, joten emme tee sitä.

On jännittävää/kuvottavaa, että yhtä aikaa vannotaan nuorten koulutuksen nimeen ja lakkautetaan opiskelupaikkoja. Ja sanottakoon nyt sekin itsestäänselvyys, että ihmiset maksavat veroja saadakseen terveyspalveluja ja koulutuksen, ja kuitenkin aina ensimmäiseksi leikataan nimenomaan näistä.

Olen kirjoittanut kamppailusta TAMK:n kuvataiteilijakoulutuksen puolesta sekä taiteesta ja rahasta viime kuukausina mm. seuraavat jutut (ja olen edelleen ihan samaa mieltä kaikesta, mitä kirjoitin):

Ilman taidetta en voisi (8.5.2013)

Mitä hyötyä taiteesta on? (Keskisuomalainen, 16.5.2013)

Jos puolisosi ei rakasta sinua, taide rakastaa sinua (4.6.2013)

Mainokset

2 responses to this post.

 1. Vuoden nuoret taiteilijat tulivat kahtena vuonna peräkkäin, 2011 ja 2012 Tampereelta, joten ein opetuskaan ihan huonoa ole voinut olla. Pikkulinnut lauloivat, että tämä lakkauttamisesitys ei edes perustunut mihinkään voimakkaaseen ulkoiseen painostukseen, vaan oli enemmän sisäsyntyinen. Voi tietysti olla, etteivät pikkulinnut aina ihan kaikkea tiedä.

  Vastaus

  • Posted by RJ on syyskuu 26, 2013 at 6:25 pm

   Olen muutenkin ymmärtänyt että Tampereelta valmistuneet kuvataiteilijat ovat sijoittuneet työelämään erityisen hyvin. Eli ei tässä todellakaan ola kyse siitä, miten hyvä tai huono koulutus on tai millaisia taiteilijoita koulutus tuottaa vaan siitä, että koulutus halutaan lopettaa.

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: