Yllättävä akvarelli (Näyttely: Suomen akvarellitaiteen yhdistys)

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS – Pirkanmaan aluenäyttely – 4 VUODENAIKAA. Galleria Saskia (Pirkankatu 6, Tampere) 30.6.2013 saakka.

Sirkkaliisa Virtanen

Sirkkaliisa Virtanen

Ihailen ihmisten kykyä maalata akvarelleja. Siinäpä taiteenlaji, josta ei tule mitään, ellei osaa tosi hyvin. Miten sen taidon voi kehittää, sitä mietin usein, kun täytyy olla niin uskomattoman hyvä ennen kuin voi edes aloittaa! (Rivien välistä voinette aistia, että olen joskus kokeillut.)

Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen Pirkanmaan aluenäyttely on monipuolisempi kuin ehkä tulee mieleen. No jaa, en tiedä, mitä teille tulee mieleen, mutta oletan, että sellaisia maisemia ja akvarellien herkkyyttä nyt ainakin. On sitäkin (eikä siinä ole mitään pahaa; maisemat ovat hienoja!) mutta on niin paljon muutakin.

Esimerkiksi Aino Koiviston Kohtaaminen. Ihanan symmetrinen ja jotenkin jopa geometrinen rantakivien kuva. Koiviston maalaama öinen Syysmyrsky on sekin varsin odottamaton akvarelli, tumma ja synkkä.

Pentti Kokko

Pentti Kokko

Entä Sirkkaliisa Virtasen sirkusmaalaus, jossa on mystistä symboliikkaa? Aistin Pentti Kokon abstraktissa maalaussarjassa viittauksia japanilaiseen kalligrafiaan. Ja Pirkko Tefken maalaama myrkynvihreä sulka keltaisten kukkien keskellä saa minut kiitolliseksi siitä, että joku on nähnyt maailmassa tämänkin, tämän pienen värikkään yksityiskohdan.

Tällaista näyttelyä on vaikea käsitellä kokonaisuutena, taiteilijoita ja tyylejä on monia (perinteisiä rantamaisemia on myös monta, jos niitä kaipaa – enkä minä aina ymmärrä sitä älytöntä vaatimusta, että taiteen tyylilajien perinne pitäisi unohtaa ja aina tehdä jotain ennennäkemätöntä. historian päälle kaikki kasvaa). Kannattaa mennä katsomaan itse.

Pirkko Tefke

Pirkko Tefke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: