Avoimet ovet jyväskyläläisillä työhuoneilla

Heipat!

En kuulkaa ole lyönyt ranttaliksi, vaikka te niin luulette, kun en ole teille kirjoitellut. Olen viettänyt aikaa vaihteeksi Keski-Suomessa.

Jyväskylässä Kivääritehtaalla oli taiteilijoiden työhuoneilla avoimet ovet viime lauantaina. Sielläkin käväisin.

Avoimet ovet houkuttelevat aina. Sitten kuitenkin paikan päällä alan ujostella. Että onkohan se nyt kohteliasta mennä toisten työhuoneisiin tunkeilemaan? Pyörin vähän orpona käytävällä, mutta pistäydyin kyllä kaikissa työhuoneissakin (kuvassa Timo Sälekiven työhuone, taiteilija itse vasemmalla).

Kovin myyntihenkisiä eivät taitelijat olleet, mikä oli rauhoittavaa (mutta vastaisuuden varalle tiedoksi: jos sanon kolme kertaa ”tämä on tosi ihana teos!”, minulle pitää kertoa teoksen hinta, koska en kehtaa kysyä sitä).

Tapasin mm. Jaakko Valon, mikä oli mukavaa. Valo on ensimmäinen jyväskyläläinen taiteilija, jonka töihin olen tutustunut. Opiskeluaikanani Valolla oli Jyväskylän taidemuseolla suuri näyttely, jossa kävimme opiskelukavereiden kanssa ihastumassa Valon omakuviin 70-luvulta. (Valo oli sikälikin tuttu, että Jyväskylässä on useita hänen teoksiaan talojen seinissä.)

Käytyäni työhuoneilla muistin, että tuolla Valon näyttelyssä oli kone, jolla sai itse painaa yhden Valon teoksen mukaansa. Ja siellähän se oli, kahdeksan vuotta sitten täyttämäni muistikirjan välissä! Taidan viedä sen kehystettäväksi (miten voi unohtaa omistavansa taideteoksen?! varsinkin, kun olen vuosia haaveillut, että joskus pystyn hankkimaan kotiini Valon teoksia. nautin suuresti hänen käyttämistään labyrinttimaisista muodoista).

Sitten join vähän glögiä ja jatkoin matkaa toisaalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: