Ajanmääreitä (Näyttely: Soini)

Kaisa Soini: Aika. Galleria Kapriisi (Hämeenpuisto 25, Tampere) 4.11.2012 saakka.

Galleria Kapriisissa on jonkinsortin remontti, joten ennakkotiedoista poiketen esillä on vain yksi näyttely, Kaisa Soinin Aika.

Aika on numeroita, joista ei ihan saa selvää, latinankielisiä viisaita sanoja ja tervantuoksua. Aika on vuoroin metallista ja kiiltävää, vuoroin tukahduttavan paksua villaa.

Siinä se. Jos teoksesta voisi ostaa vain osan, ostaisin heti tuon nollapisteen alemmassa kuvassa. Rakastan sitä! Sitä kuitenkin seuraa metreittäin nollanjälkeisiä numeroita, jotka eivät koskaan mahtuisi kotini seinälle.

Raidat maalauksissa ovat ajan kerrostumia. Vuosiluvut juoksevat kankaalla vuoroin helposti luettavina, vuoroin piiloutuen ympäristöönsä. Näitä maalauksia tekee mieli tutkia ajan kanssa, siis nimenomaan ottaa aika mukaan näyttelyyn ja jutella sen kanssa siitä, mitä teoksista löytyy.

Minä pidän tästä näyttelystä kovasti. Joskus käy niin, että siitä, mistä pitää, ei voi kirjoittaa pitkästi (ja tulee syntinen olo: olen sortunut vain katselemaan, sortunut näköaistin viekoittelevaan valtaan, enkä ole ajatellut miksi tämä minua kiehtoo).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: