Nancy Holt!

Viimeksi en löytänyt Nancy Holtin teosta Pinsiöstä. Paikallistin sen kuitenkin Googlemapsin satelliittikuvista, joten toisella kerralla ei tarvinnut ajaa kymmeniä kilometrejä metsätietä. Vietinkin sitten teoksella maagisen keskiyön vuoden pisimpänä päivänä (siksi kuvat ovat vähän tämmöisiä hämäriä).

Tästä tuli heti yksi lempiteoksistani. Oikeasti: miten kauniisti betoni ja sora soivat, kun tunnelien läpi kävelee! Ja teos houkuttelee ensin juoksemaan villisti läpi kaikki polut ja tunnelit, ja sitten hiljentymään. Lopulta keot näyttävät buddhalaisilta kummuilta (luulin, että niitä sanotaan guptiksi, mutten löydä luulolleni varmistusta).

Yllätyin teoksen suuresta koosta. Kuvittelin kuvien perusteella, että tunneleista kontataan läpi, mutta nehän ovat valtavia. Ja maakummut paljastuivat sisäpuolelta arkkitehtuuriksi. Ne on valettu betonista, ne ovat huoneita, joissa on kauniita nurkkia, ja niiden päälle on kasattu maata.

Paikka taitaa olla paikallisten mopoilijoiden suosiossa, sen verran siellä oli maassa jälkiä. Käyttötaidetta!

Kartalle on merkitty lähikauppa, teos on sen vasemmalla puolella kiemurana maastossa.

2 responses to this post.

  1. Seuraan blogisi readerin kautta enkä ole tainnut aiemmin kommentoida. Mutta nyt pitää sanoa että kiitos! Täytyy polkaista tätä teosta katsomaan.

    Ja kommenttina edelliseen postaukseen: oikea tahti on juuri se mikä sinulle sopii, joskus useammin, joskus harvemmin. 🙂 Kiitokset mielenkiintoisesta blogistasi ja hyvää kesää!

    Vastaus

  2. Kiitos.

    Olen asettanut itselleni tavoitteen kirjoittaa näyttelyistä, joissa käyn, ja välillä huomaan, että koneella odottaa kasa kuvia näyttelyistä, jotka ovat jo päättyneet. Ärsyttää, etten ole täydellinen, sitä kai tämä on…

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: