Suomen suurin seinämaalaus?

Jyväskylässä, Kankaan tehtaalla, maalattiin viime viikolla teosta, jota mainostettiin ehkä Suomen suurimmaksi seinämaalaukseksi. Pitkähän sen maalaus on kuin mikä, mutta hei: seinää jäi ylöspäin vielä aikamoinen määrä tyhjäksi! (Joo, tiedän, että on logistisesti hankalaa sijoittaa taiteilijoita killumaan puoliväliin maan ja taivaan välille.)

Maalauksesta oli vastuussa Pirkanmaan läänintaiteilija Tero Karvinen työryhmineen. Harmitti, etten päässyt paikalle urkkimaan ennen sunnuntaita; nyt näin vain vilauksen maalaavaa Karvista. Teoksen synnyn todistaminen olisi ollut hienoa.

Kankaalle pääsi eilen lättähatun kyydissä. Jollen olisi juuri katkeroitunut iäksi siitä, että saavuin paikalle juuri kun parkour-esitys päättyi, olisin katkeroitunut iäksi siitä, että lättähattu kulki aina tasatunnein paitsi juuri sinä tasatuntina kun olin sen kyytiin pyrkimässä.

Mutta hei! Sain hyvän syyn kävellä Tourujoen rantaa. Siellä on aika luonnonläheistä katutaidetta (luontotaidetta? luonnontuhoa?)

(Vaikka tämä alkukesä on mennyt tällaiseksi harhailuksi, lupaan ehtiä gallerioihinkin vielä. Esimerkiksi huomenna olisi ihan hyvä päivä sellaiseen!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: