Museolta galleriaan, galleriasta toiseen (eli kävelyllä Jyväskylässä)

Kun Tampereella törmäsin lähinnä kaikkeen entiseen, Jyväskylästä löytyi paljon kaikkea yhä olemassa olevaa. Erityisesti (lyhyt) matka Keski-Suomen museolta galleria Beckeriin on antoisa. Välille mahtuu niin tilaustyötä kuin tilaustyön päälle tehtyjä uusia juttuja ja jopa Suomen mittakaavassa aika hurmaavan täyteen tarroitettu liikennemerkkikin (en kannusta ketään tuhoamaan liikennemerkkejä! älkääkä aiheuttako vaaratilanteita muutenkaan liikenteessä, hei! ja käyttäkää sitä turvavyötä!)

Jyväskylässähän on myös niitä valtavia Jaakko Valon seiniä, joiden värejä on mukava seurailla eri vuodenaikojen valossa (minulla on niistä kasoittain kuvia jossakin kovalevyn uumenissa, joten en ottanut nyt yhtään).

Alikulkutunnelissa!

Sähkökaapissa! (Tuo sympaattinen muurahainen löytyy sieltä täältä Jyväskylästä. Kirjoittaisin tähän, että joku tägää kaupunkia, mutta tuo ”tägää” on jotenkin liian kauhea sana.)

Yksisuuntaisessa!

Sitten siirryin kohti Tourulaa, matkanvarrella esimerkiksi:

Lyhtypylväässä!

Aidassa! (Olen ollut ymmärtävinäni, etteivät graffitien tekijät (millä sanalla teitä pitäisi kutsua, muuten?) yleensä koske yksityisomaisuuteen. En sitten tiedä, miten tämä aita poikkeaa muusta yksityisestä, mutta tämä oli täynnään maalauksia.)

Ööh… roskiksessa? Väristä päätellen, ehkä. Olin tässä vaiheessa paljon kiinnostuneempi melusta, jota kuului edestäpäin, missä Tourujoen ylittävää siltaa pestiin. Ettei vain joitakin maalauksia olisi pesty pois? Epäilykseni heräävät tässä taas.

Pylväässä! Tällainen klassinen luolamaalauksenpunainen kämmen löytyy Monikulttuurikeskus Glorian ulkopuolisesta pylväiköstä. (Onhan tuo punaisena myös jotenkin aika väkivaltaisia mielleyhtymiä tuottava kuva.)

Ja sitten vielä, poistuessani kaupungista: joku oli jättänyt tällaisen matkakeskuksen roskiksen päälle:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: