Ruuhkassa (Näyttely: Tamkin valmistuvien lopputyönäyttely)

ERO, Tamk:sta valmistuvien kuvataiteilijoiden lopputyönäyttely. Mältinrannassa (Kuninkaankatu 2, Tampere) (en löydä tällä hetkellä netistä tietoa mihin asti näyttely on avoinna).

Illan toiset avajaiset, Tamkin valmistujien ERO, olivat niin täynnä väkeä, etten oikeastaan nähnyt teoksista kuin puolet. Tarkoitan, että näin kustakin taoksesta vain puolet: reunan sieltä, toisen täältä.

Yleisvaikutelma: murrettuja värejä, ääriviivapiirroksen poissaoloa. Vaatteita, lähikuvia, paljon kasvoja. Virkattu mummo ottamassa valokuvaa teoksista seinällä (ihana mummo! kameran ruutuun on jopa kirjottu ne teokset, jotka kuvaan mummon nurkasta osuvat!) Mummo on Liisa Hietasen teos Sirpa.

Pidän vaistomaisesti Laura Hetemäen teossarjasta 942 muistoa. Hetemäki maalaa kaikki omistamansa vaatteet, koska ei osaa luopua niistä edes niiden ollessa jo pelkkiä riekaleita. Ja hän hankkii vaatteita koko ajan lisää, vaikkeivät ne mahdu enää minnekään! Perittyjen vaatteiden poislaittamisen vaikeuteen on helppo samaistua. Kaapissani on mm. eräs 1960-luvun talvitakki, joka valkoisine karvahihoineen on kuin huutomerkki, enkä ole käyttänyt sitä ulkona kuin kerran. Mutten voi laittaa sitä pois, koska sillä on oma historiansa.

Myös Mirka Kinnulan Oma taulu on kiinnostava projekti. Ihmiset saivat antaa taiteilijalle omia kuviaan, joista taiteilija teki yllätyksellisen taulun (ei siis kertonut etukäteen, millaisen tekee), jonka kuvan antanut henkilö sitten näyttelyn jälkeen saa omakseen. Tällaisista projekteista sitä aina toivoisi kuulleensa alkuvaiheessa, jotta olisi päässyt mukaan (me taiteen reunalla hengailevat ihmiset tykkäämme siitä tunteesta, että pääsemme mukaan). Teokseen kuuluu puheäänitteitä, mutten päässyt ruuhkassa kuuntelemaan niitä.

Muutenkin vilaukseni näyttelystä jäi tosiaan pintapuoliseksi. Pahoitteluni kaikille asianosaisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: