Mosaiikkeja ja puluja (Näyttely: Kokkonen & Holopainen)

Taina Kokkonen & Juha Holopainen: Grafiikkaa. Galleria Saskiassa (Pirkankatu 6, Tampere) 7.3.2012 saakka.

Taina_KokkonenValo osuu Taina Kokkosen teoksiin uskomattoman kauniisti. Hetken kuvittelen todella olevani luostarissa tai kirkossa, jonka lattiamosaiikit näyttävät ihan samalta kuin eräässä roomalaisessa kirkossa, jossa kävin viime keväänä.

Ikkunat, ristit ja muut yksityiskohdat yhdistyvät Kokkosen grafiikassa kuviin pihoista ja lattioista. Kokemus on tuttu: kun yrittää havaita ja tallentaa mieleensä ihan kaiken, täytyy katsella lähelle ja kauas, vuorotellen, taistella heti alkavaa unohdusta vastaan.

Juha Holopaisen grafiikka on pelkistetympää. Pidän ruusuista, jotka näyttävät rypistetyltä paperilta. Nämä ruusut taiteilija on jäädyttänyt ja hehkuttanut eri väreissä. Roomalainen tunnelma tulee Holopaisenkin teoksista, erityisesti mustan kadun omakseen ottavat pulut ovat osa tätä urbaania kokemusta.Juha_Holopainen

Kierroksen lopussa on muutama kasvokuva. Holopainen näyttää ihmiset sankareina, kuin tähdistä tehtyinä julisteina. Jotakin vierasta näiden ikuisten ilmeiden taakse kuitenkin kätkeytyy. Punainen maisema kiertyy kaulalle ja varjot venyvät ihmismäiseen muotoon.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: