Matkan alku (Näyttely: Pokkinen)

Helena Pokkinen: Jatkoyhteys/Connection galleria Rongassa (Rongankatu 1, Tampere) 26.5.2011 saakka.

Luulin, että galleria Rongaan oli kannettu suuri kasa valkoista hiekkaa, mutta kun astuin sisään, hiekka muuttuihin Helena Pokkisen tekstiiliteokseksi. Valkoinen pyramidi on rakennettu kahvisäkeistä.

Pokkisen teokset tallentavat ja rakentavat tilaa ja aikaa. Toisista on vaikea selvittää, miten ne on tehty (näyttää siltä, kuin puun pinnalle olisi liimattu ja maalattu ja sitten raavittu ja revitty pois). Toiset yllättävät ihan pelkällä olemassaolollaan (suuri, pyöreä kilpi on peitetty valkoisilla höyhenillä; se on yhtä aikaa puolustusväline ja Joutsenlammen balettiasu).

Ihastuttavat valkoinen ja musta, pehmeä kilpi (tulkitsin pyöreät muodot sodan kautta, vaikka olisivathan ne voineet olla vaikka peilejä tai sateenvarjoja) yllättävät gallerian kapeassa käytävässä. On ihanaa antaa katseen imeytyä.

Kokonaisuutena näyttely jäi minulle vähän etäiseksi. Teoksia on vain neljä – enkä sano, että teosten määrä tekee paremman näyttelyn, mutta olisin kaivannut useamman näkökulman aikaan ja tilaan. Nyt jäi sellainen olo, että juuri kun olin astunut ensimmäisen askelen matkalle, minut työnnettiin jo ulos. Pintojen ja materiaalien tutkimus olisi ansainnut suuremman tilan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: