Pieni, pikkuruinen

Sain lahjaksi Suomen valokuvataiteen museon julkaiseman kirjan Jaakko Heikkilän Henkeviä porinoita -näyttelyn valokuvista. Kirja on pikkuinen, ja kuvien lisäksi siinä on lyhyitä tekstejä taiteilijan urasta ja ajatuksista.

Vaikka pieni kirja ei valokuvataiteelle varsinaisesti tee oikeutta, pidän ideasta ihan hirveästi. Monesti näyttelystä tahtoisi mukaan jotain pientä, mistä pääsisi suurten elämysten pariin, ja näyttelyluettelot ovat usein suuria, kovakantisia ja kalliita. Pienemmän muiston ystävälle (tai sellaiselle, jonka kirjahylly on kroonisesti täynnä) pieni kirja on mitä hienoin keksintö. Minä haluan tällaisia kaikista näyttelyistä!

Olen muutenkin mieltynyt pieniin kirjoihin. Kun laukussaan haluaa kantaa yleensä vähintään yhtä kirjaa kaikkialle, on mukavaa, jos kirjat ovat pieniä. Kaunokirjallisuuden puolella hihkuin ihastuksesta, kun löysin Penguinin miniklassikkosarjan; pikkuruisia kirjoja, joissa on hyviä novelleja. Harmi, että niitä ei taida saada Suomesta (jos saa, kertokaa mistä, niin ostan niitä kasan!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: