Tirkistys museovalvojan elämään

Ateneumissa on tällä viikolla museovalvoja-performansseja! En ole vielä onnistunut katsomaan ainuttakaan, mutta niitä voi seurata netissä osoitteessa http://www.storijapan.net/10huonetta.

Taiteen sankarit -niminen performanssia voi seurailla seuraavasti:
3.5. Aamuvuoro
5.5. Iltavuoro
6.5. Aamuvuoro
7.5. Aamuvuoro
8.5. Iltavuoro (ohjelma päättyy klo 17.00)

(Aamuvuoro klo 10.00-16.00, iltavuoro klo 12.00-20.00.)

Ai, miksi minä tätä mainostan, vaikken ole itse edes nähnyt koko juttua? Museovalvojan työhän on tunnetusti toiveammattini, johon en ole vielä onnistunut pääsemään, joten tällainen kurkistus museon ytimeen kutkuttelee. Kommentoin lisää sitten, kun olen nähnyt jotain, mitä kommentoida.

5 responses to this post.

 1. Kiitos mielenkiinnostasi esitystämme kohtaan ja museovalvojien ammattia ylipäätänsä. Homma on raskasta… Valmistaudun tässä huomiseen kahdeksan tunnin vuoroon.

  Pahinta on tylsyys. Se oli sama silloin kun olin oikeasti töissä Ateneumissa. Kun ei tapahdu mitään alkaa ajatella itseään, useimmiten kriittisesti. Vaikka me nyt ollaan esityksen siivittämänä siinä seisomassa niin on vaikea keskittyä… Ihmisiä virtaa ohi, vähän sama kuin seisoisi paikoillaan juna-asemalla. Olen viimeiset päivät seissyt paikallani silmät kiinni.

  Mikäli et pääse katsomaan esitystä live-streamininä, tässä on video jossa näkyy edellisen kerran koko kuuden tunnin vuoro nopeutettuna 3 minuuttiin: http://www.youtube.com/watch?v=YFTcFzOoZBY

  Vastaus

 2. Oi, kiitos linkistä, hieno video!

  Uskon, että työ on enimmäkseen tylsää. Minulla on jotenkin ruusuinen kuva siitä; jos kotonakin enimmäkseen vain istuskelen ja ajattelen (tosin myös kirjoitan), miksei sitä voisi tehdä myös museossa? Tosin jos koko päivä pitää seistä, työstä tulee myös fyysisesti älyttömän rankkaa. En edes tiedä, selviytyisinkö siitä kovin pitkään.

  Vastaus

  • Ruusuisesta kuvasta on hyvä pitää kiinni. Se on hyvä periaate 🙂 Meidän ryhmässä toimiva Henna Tanskanen yrittää pitää kiinni omastaan.

   Sillä on toivomuksena päästä seisomisessa jollekkin zen asteelle.

   Se on harrastanut tai jitä niin voin kuvitella, että tuntien seisominen vaikuttaa tutulta. Nyt ollaan esitys-sarjan puolessavälissä ja unelma hartaasta tilasta on vielä olemassa. Toivottavasti se onnistuu.

   Vastaus

 3. Mitähän tapahtuisi, jos museovahti alkaisi harjoittaa taijitä työssään? Harrastan itsekin sitä; voisin kuvitella sen sopivan oikein hyvin ainakin joihinkin näyttelyihin. Aavemainen museovahti liikkuisi hitaasti huoneesta toiseen.

  Vastaus

 4. Pyydän Hennaa näyttämään kun tulet katsomaan 😉

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: