Välkkyvää vettä (Näyttely: Vähäsarja)

Ella Vähäsarja Galleria Rongassa (Rongankatu 1, Tre) 18.11.2010 saakka.

Ella Vähäsarja: Metsän tummuus mulle tuokaaEn ole koko syksynä käynyt juuri missään Tampereen gallerioissa, joten asetin tämänpäiväisen kävelyretkeni tavoitteet aika korkealle. En sitten kuitenkaan jaksanut rännässä raahustaa kuin kahteen galleriaan, mutta alku sekin!

Ella Vähäsarjan maalaukset Galleria Rongassa toimivat hyvänä siirtymänä kirjoitustyöstä katsomisen pariin. Kirjoittamisen kuvattomuuteen tottunut mieli sai hienoja virikkeitä Vähäsarjan teoksista.

Hienointa maalauksissa on niiden liike. Erityisesti ihastelin maalauksia Vire ja Metsän tummuus mulle tuokaa (joka on tuossa kuvassa, vaikka eihän tuo kuva yhtään toimi alkuperäisen tavoin). Juuri tuo välke, liike, vedenpinta – siihen katse jää kiinni ja minun monta päivää sanoja tuijottaneet silmäni ahmivat näitä värejä.

Hienoimmat maalaukset tekivät minut sitten kuitenkin kauhean vaativaksi katsojaksi, ja ohitin heti ne maalaukset, joista liike ja vedenpintamaisuus ei heti paljastunut. Gallerian kellaritilakaan ei ole tällaisille maalauksille ihan paras, näiden soisi saavan ympärilleen tilaa ja luonnonvaloa. Kun illuusio menee rikki ja huomaa katsovansa väriläikkiä kankaalla, on vaikea päästä takaisin siihen tunnelmaan, josta hetki sitten nautti. Hieman monotoninen näyttely oli, vaikka hienot värit kyllä iskivät päälle heti, kun galleriaan astuin.

Suosittelen näyttelyä niille, joilla on ikävä kesää ja varpaiden uittamista vedessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: